top of page
Kuld C2012
Juniordag 08.06.2013
Her er de to “hvalpe” fra C kuldet, Schaploni Charlie Chaplin og Schaploni Chanti Cassanova, der kunne deltage i vores juniordag sammen med far Fanica Quando Qato og mor Camagi Juno Janka . Det var dejligt de kunne komme. De to andre hanner var forhindrede p.g.a. fødselsdag og vores to tæver var til udstilling i Norge og fik vældig fine kritikker.Først står hele gruppen sammen i ringen, så undersøges/bedømmes hver af hvalpene, derefter skal der løbes, så deres bevægelser kan vurderes og så får man udleveret bedømmelserne. Der var 11 kuld til bedømmelse, så der blev hygget og slappet af på ringsiden, mens de andre var inde. Til slut var der barn/hund konkurrence, hvor der blev bedømt på kontakten mellem barnet og hunden. Dejligt at så mange børn havde mod på at prøve, enten med egen hund eller en” låne-hund”.På det sidste billede ses Linda med Chanti, Tine med Charlie og Nis med Janka. En stolt mor med to flotte sønner, som fik gode bedømmelser – og vi var glade.
Specialklubudstilling i forbindelse med juniordage.
Om eftermiddagen var specialklubudstilling med 40 tilmeldte hunde, og Chianti havde meldt sig på banen. Trods hans hvalpede, kåde spring i ringen blev han bedst i sin klasse, han gik videre, blev bedste han og skulle så op mod dagens bedste tæve. Hun blev BIR (bedst i racen) og han blev BIM (bedst i modsat køn). Flot start på et udstillingsliv.Her sidder Chanti og venter på at udstillingen skal begynde. Så er han nr 1 i sin klasse og på det næste billede lykønsker Diana,Quandos ejer, Linda med placeringen som bedste han. Så vurderer dommeren de to bedst placerede, tæven og hannen, og derefter er der billede med dommeren og et med far Quando og mor Janka.En super dejlig dag.
Celine – jan. – maj 2013
Celine 1 år
Celine 9 måneder
Celine 8 måneder
Celine og Fanny til “My Dog” dagen i Gøteborg d.3. og 4. januar 2013
Celine i ringen
Fanny – dec 2012 – maj 2013
Fanny 1 år
BIR hvalp i dec. 2012.
Træt efter udstilling.
BIR hvalp i februar 2013
Cooper (kaldet Charly) – marts-maj 2013
Charly har hundevennerne på besøg til hans 1 års fødseldsdag og der er fri leg efter “goodies” i haven.
Charlie – vinter og forår 2013.
Baloo –  feb 2013
Baloo sammen med Bibi
Celine til hvalpetræning
Du må godt få et lille kys
Fanny 21. okt. 2012
Schaploni Charming Fanny har været på sin første udstilling og blev “Bedste hvalp”. Tillykke Kristin og Fanny!! (BIR-hvalp)
6.august.
FI dag er hvalpene 12 uger. De er alle hos deres nye familier, faldet godt til og stadig “hvalpe-frække” med lyst til at bide/smage på alt ting og en forkærlighed for fingre, sokker og sko (sko er også gode at sove på, så ved man som hund at der sker noget, når skoen bliver fjernet under hovedet på en). Vi har fået billeder af alle hvalpene, det er fantastisk, hvor der er sket meget på de 12 uger.
Her er Schaploni Celine Cherie
Her er Schaploni Charming Fanny
Her er Schaploni Charlie Chaplin
Her er Schaploni Cornelius Baloo
Celine har “overtaget”.
Her er Schaploni Captain Cooper (kaldet Charly)
18. juli
Hvad sker der nu? –  Skal vi lege her? Tre af hvalpene bliver hentet i sommerferien, så de kommer med en tur i sommerhus.
Nej!!! – Vi skal en tur til stranden – for først gang !!!
4. juli
Nu har hvalpene været ude at køre i bil, det var ikke så slemt, men de var jo også sammen i transportburet. Det kendte de godt for det har i noget tid stået på  “hvalpelegepladsen”, så de kunne vænne sig til at gå ind og ud af et bur, og tidligere stod det som sovehule med et tæppe over. Det næste billede er et kig ud på legepladsen. Det ser ud som om en hel børnehave huserer der, men de små tumler og nyder det.  –  De har også haft besøg af en venlig ældre “herre”, Jake, som syntes de var nogle hyggelige små “fyre”, der gerne måtte snuse til ham og løbe i hælene af ham.
2. juli
I dag blev hvalpene 7 uger. Tiden flyver og snart skal hvalpene flytte til deres nye hjem, men der er en uge endnu inden de første skal af sted – og den uge vil vi nyde!! Dagen begyndte med morgenmad og leg på terrassen. I weekenden er der blevet spændt en snor over “legepladsen”, den hænger der forskellige ting i  til stor fornøjelse for hvalpe – og tilskuerne. Hvalpe-pyramiden er god at lege og slås på og hvalpene er blevet utrolig gode til at kravle op  og springe ned fra den ligesom de bruger den til at ligge på lur efter hinanden inden i den. –  Men der bruges stadig en hel del tid på at hvile/sove, og det vil være nødvendigt lææænge endnu.
26.juni
I dag er der kommet nyt legetøj. En af “sengene” fra de store hunde får fjernet bundpuden og så bliver der hældt kugler i. Der går ikke mange øjeblikke, før hvalpene står på hovedet i kassen for at se hvad det er  – og om der gemmer sig noget neden under. Spændende!!
25.juni
6 uger gammel og man kan  godt blive træt, selvom man har leget det meste af dagen indendørs – bare der er ting og venner nok at lege med.
22.juni
Så var hvalpene “på græs” for første gang, udenfor terrassen på den “store” græsplæne sammen med de voksne hunde i aftensolen. De store legede med de små, nussede dem og alle syntes det var sjovt!  –    Og hvalpene blev meget trætte.
19. juni
Det er blevet sjovere at lege med snørrebånd i sko eller legetøjet, og det gælder om at få det væk fra de andre, så man har det for sig selv.
18.juni.
5 uger gamle. Tørvejr og morgensol og med mor Janka på terrassen. Men Amina og Bibi står udenfor og vil gerne være med til hygge og leg – og så blev det sjovt!
17.juni
Weekend og regnvejr!!! Men heldigvis kom der en masse dejlige mennesker på besøg  –  hyggeligt. De ville gerne snakke med hvalpene, sidde sammen med dem og lege med dem. Oliver var også på besøg i hvalpegården og blev grundigt snuset til. Og så er hvalpene begyndt at drikke vand!!!
15.juni
Vi er rundt og kigge os omkring i huset, for nu rykker vi i “havestuen” hvor vi får egen udgang til terrassen. Vi opdager at der er meget mere plads i hvalpegården og vi kan kigge ud. Udenfor står der nogen der ligner vores mor, men vi kan ikke rigtig lugte dem, selvom vi kan se dem. – Pludselig bliver døren åbnet til den store verden udenfor. Det er lidt farligt, men de der store ligesom mor, de snuser til os og er rigtig rare, så det hele er nok ikke så slemt. Og vores mor er der også og giver os lidt at spise; så er alt jo godt.
13. juni
Et af vore børnebørn på 4½ år er kommet på et par dages ferie for at være sammen med hvalpene, nu hvor de er blevet så store at de må have besøg. Både hun og hvalpene nyder når hun sidder stille oppe i hvalpekassen og de får lov til at kravle på hende og tygge på hendes fingre. Men deres små tænder er ved at komme frem, så det varer ikke mange dage før tyggeriet gør lidt ondt.
11. juni 
Nu er vi blevet 4 uger. Vi vokser og er begyndt at lege lidt med hinanden vi har fået en større madskål, som vi ikke lige kan “vade” rundt i, men kanten er nu lidt høj.
07. juni
Nu går det allerede meget bedre med at spise. Men det bedste er nu at få en tår hos mor – og gerne på puden udenfor kassen, mens der bliver gjort rent, skiftet tæppe og aviser inde i kassen. Og det er heller ikke så dårligt bare at ligge og hygge sig på mors pude.
06. juni
Nu går det allerede meget bedre med at spise. Men det bedste er nu at få en tår hos mor – og gerne på puden udenfor kassen, mens der bliver gjort rent, skiftet tæppe og aviser inde i kassen. Og det er heller ikke så dårligt bare at ligge og hygge sig på mors pude.
04. juni
Så er der gået en stille uge , hvor hvalpene har spist og sovet og vokset sig større. De er blevet tre uger gamle og nu er tiden kommet til at flytte dem  fra “fødeværelet” ovenpå ned i stuen. De mellemlander på et tæppe i et hjørne, hvor Janka skynder sig at give dem noget mad, mens vi bærer hvalpekassen ned, og en lille lur bliver der også tid til. Så kommer de alle tilbage i kassen og så kan vi nyde at se dem stavre rundt og blive bedre og bedre til at holde balancen. Når de ikke spiser eller sover tumler de rundt og kommer vi hen og sidder ved siden af kassen skynder de sig hen til os. DEJLIGT! Amina ligger parat når Janka giver mad. Da Janka havde sidste kuld hvalpe, hjalp Amina med at holde dem rene. Hun er helt parat til det nu, men venter kun på tegn fra Janka. – Når de små sover ligger Janka ofte lige ved siden af kassen, så hun kan være om dem hvis de giver lyd.
28. maj
Så er hvalpene blevet 2 uger, og vi har haft en dejlig varm pinse, hvor vi kunne gå og nyde de små. De er begyndt at åbne deres øjne, nogle mere end  andre, men det vil være i mere i løbet af et par dage. Deres ører ligger ikke længere klemt ind til hovederne, men begynder at “daske” lidt og det varer ikke længe inden de også vil have fået deres hørelse. Tiden går med at spise og sove og i denne varme går Janka fra hvalpene og lægger sig et køligt sted, men det betyder ikke at hun ikke ved hvordan de har det. Det mindste piv fra værelset med hvalpene og hun er der omgående. Amina og Bibi er begyndt at kigge ind i værelset med hvalpene og Janka siger ingenting til det. Sådan var det ikke den første uge. Og når Janka ligger og slikker/vasker hvalpene vil Amina meget gerne hjælpe til. Så langt er de dog ikke kommet endnu. Vi kan tydeligt se at hvalpene er vokset meget, men det er måske ret svært at se på billedet. Når de har spist ligger de nu også tit på ryggen og slapper af og sover. Da de var helt nye lå de krummet helt sammen. Det sidste billede er en af hvalpene, der viser sine små åbne øjne. Det kommer vi til at se meget mere af.
19. maj
Så er det nye liv begyndt for kuld C. De spiser, de sover – sommetider op ad mor og sommetider i en klump, som på billedet, hvor de lå i en solstråle, mens Janka var en tur i haven. Og så bliver de vejet en gang om dagen. Det er ikke altid de ligger så stille under vejningen som den unge “herre” på billedet. – Og så spiser de lidt igen og sover lidt igen.
14. maj
Så kom hvalpene endeligt. Den første blev født den 14. maj kl. 7.50 og den sidste kl. 17.30. Der kom 4 hanner og 2 tæver. Mor og hvalpe har det godt. De er blevet tjekket af dyrlægen, som siger det er nogle store, fine hvalpe.
Janka er blevet parret d. 13. og 15. marts med Fanica Quando Qato.
DKCH  DEVDHCH  INTCH  NLCH SVCH KBHV09  DKV09  KBCH  DEVDHJUCH  WA10  Fanica Quando Quato er en dejlig hund med et super godt temperament. Sød og kærlig, charmerende, en super dejlig Schapendoes, som passer perfekt til vores gode Janka-mor.
På billedet herunder står han ved lågen og venter på Janka, som stadig sidder inde i bilen. Hans kropssprog var i hvert fald tydeligt : Kommer hun ikke snart, jeg står jo lige her og venter på hende!!! – Så åben da den låge!!!
bottom of page