top of page
Kuld F 2016
22.06 - Kuld F 2 mdr. gamle i dag 
Folmer var den første der rejste fra os og han føler sig meget hjemme i sine nye omgivelser, både ude og inde, der er nok at holde styr på, synes han.
Fun FrezGo er allerede faldet godt til i sit nye hjem. Han hjælper i haven, men må dog, som han plejer, tage sig en lille lur ind imellem de mange gøremål
Frodo Max er her fotograferet i sit nye hjem, hvor han også skal bo sammen med denne dejlige gamle herre. De er allerede blevet gode venner og hygger sig i hinandens selskab
Frida var den første af "tøserne" der flyttede" og hun har sendt et billede hvor hun slapper af og nyder de nye omgivelser i fred og ro. Det ser ud til at bekomme hende godt.
Efter at Frida er  flyttet hjem til sin nye familie, er det lidt tomt for de to sidste hvalpe. Godt at de skal rejse samme dag, nemlig søndag d. 26. juni. De har selvfølgelig fået større råderum nu, også udenfor hvalpegårde, så der er en masse nyt der skal undersøges. Her tager Dea et middagshvil sammen med Ferrari Dino og Fiamma.
19.06  - Deas fødselsdag!
19.06  - Deas fødselsdag!
19.06  - Deas fødselsdag!
I dag bliver mor Dea tre år. Dagen starter blæsende, men en strandtur er altid god, så Dea og de tre "tøse-hvalpe" skal alene på stranden. Hvalpene har fået seler på og er i snor fra bilen og ned til vandet. "Her har vi været før, lad os bare komme af sted!" Så bliver der løbet og givet fuld gas hen mod odden, hvor vi vender. Tilbageturen går gennem marehalm noget af vejen, de er blevet modige, de små.
Efter en god formiddagssøvn kommer solen frem og det er tid til leg i haven. Det foregår lidt vildt, når fire generationer schapendoes tæver leger og hyrder. De små er med på den værste, så vi andre holder en gang imellem vejret, når mormor Bibi eller gamle oldemor Janka, som bliver 11 år  næste lørdag, giver den gas sammen med de små. Der er også lige en lille Frida, der er ved at undersøge om jordbærene snart er modne henne i højbeddet.
18.06
Regnvådt græs på morgenturen. ØV! Men så blev hvalpene trænet i at blive tørret på mave og poter og det var faktisk ret hyggeligt. I løbet af dagen rejste de næste to hvalpe, først Frodo Max, dernæst FrezGo. Der bliver så tomt! - Om aftenen var der en udsendelse om hvalpe på TV. På et tidspunkt var der pive lyde fra små nyfødte hvalpe. Dea røg op fra puden, hvor hun lå og løb ind på kontoret hvor fødekassen stod, da hun fødte, men der var jo ingen. Så fandt hun ud af at lyden kom fra TV, det kiggede hun meget på. Det virkede som om hun kunne se billederne, men hun undersøgte også meget om der var noget under eller bagved skærmen.
17.06 
Så er dagen kommet hvor den første hvalp, Folmer skal rejse til sit nye hjem, så jeg prøver at få et billede af dem alle. Men det er svært at få et billede, hvor alle seks hvalpe sidder roligt, så det lykkes ikke rigtigt - Dea har de sidste dge øvet hvalpene i, at hun kan være sammen med dem, uden det betyder mad, det er sjovt at iagttage. Somme tider flygter hun op på bænken og holder øje med de små med de skarpe tænder, men et øjeblik efter er nede på jorden hos dem igen.  Og leg bliver der "arbejdet med" hele tiden.
12.06 - enkeltbilleder
Frk. Gul hedder nu Schaploni Frida Florina
Frk. Rød hedder nu Schaploni Fiamma Fiaba
Frk. Rosa hedder nu Schaploni Ferrari Dino
Hr Blå hedder nu Schaploni Fun FrezGo.
Hr. Lyseblå hedder nu Schaploni Frodo Max
Hr.Grøn hedder nu Schaploni Fender Folmer
12.06 - søndag morgen
Hvalpene blev vaccinerede i fredags, så i dag var dagen, hvor vi havde planlagt en morgentur med hvalpene. Heldigvis var vejret fint, morgensol, næsten ingen vind og tilpas temperatur, lige som en sommermorgen er bedst. Der skulle prøves mange nye ting. Hvalpene skulle bl.a.være alene i hundeburet bag i bilen, kun de seks hvalpe. Vi kørte ned til fjorden, hvor der er morgenbadere, hundeluftere, folk der sidder og spiser morgenmad m.m. Turen gik fint, der var mange nye dufte, meget nyt at undersøge og på bedste schapendoes vis, løb hvalpene næsten hele tiden i alle retninger. Nis og jeg havde travlt. Vi mødte hvalpevenlige hunde, som de fulgte efter, MANGE hvalpevenlige mennesker, som gerne ville snakke med hvalpene og bære sådan en dejlig lille hvalp tilbage, når den var kommet lidt for langt væk. Vi havde alle en super start på dagen. Det eneste, der ikke rigtig ville lykkes, var, da vi med gode venners hjælp ville tage et billede af alle hvalpene i trækvognen, inden de skulle i stofburet og køres op til bilen. Det lykkedes, som det ses på billedet, ikke rigtigt. Men der kom en masse latter ud af det. - God start på en søndag, med masser af positive oplevelser for hvalpene.
10.06
I dag er hvalpene 7 uger gamle. De har været på besøg hos dyrlægen, er blevet chippede og vaccinerede og fået at vide at de var et dejligt kuld og det så ud somom de havde fået det, de kunne spise.
Køreturen gik også godt, der var ikke mere piveri end man kan forvente på den første tur.
Som det kan ses på videoerne foregår leg af og til temmelig vildt, men det ødelægger ikke den store nærhed hvalpene imellem. Der er fuld fart frem, indtil de vælter omkuld og sover.
9.06
Morgenbilleder fra "legepladsen. Hvalpene spiser og drikker, leger lidt og går tilbage for at spise mere. Dea holder styr på sine tropper oppe fra stenene, så er hendes ømme maveskind lidt udenfor farezonen. Vi har besøg af vores barnebarn, Adda, som nyder at sidde hos hvalpene, selvon de har små sylespidse tænder. Det er bedre at tygge i de tynde tyggeben end i Addas fingre.
Hvalpene bliver fortrolige med et trådbur. Lige nu leger de i det eller sover til middag derinde, hvis de ikke ligger og daser på en pude i solen.
Når aftensolen kaster lange skygger er det tid at komme ud på græsplænen for at styrte rundt med mor Dea, mormor Bibi og oldemor Janka, som også gerne blander sig i legen. Der sker lidt nyt hver dag. Der er meget de små skal have prøvet inden de rejser til deres nye hjem. Den dag nærmer sig hurtigt.
 
4.06
Tidlig lørdag morgen før varmen kommer og gør hvalpene "sommer-sløve". Fuld energi, boldene ryger om ørene på dem . I dag kommer der et nyt stykke legetøj: en papkasse. Stor nysgerrighed. Alle samles om den mærkelige tingest. Ahh, man kan bide i den!!! Så gælder det om at få kapret den til sig selv og slæbe den væk til at roligere hjørne. Men lidt efter er flere fælles om den igen og den almindelige leg fortsætter.
2.06
Så kom sommervarmen. Hvalpene nyder at være ude, men varmen gør også at de midt på dagen slapper MEGET af. De vælger selv om de vil gå indenfor eller finde et skyggefuldt sted udenfor. "Hulen" under leca blokkene er et stort hit. Der kan de godt møvre sig ind og være fire hvalpe, der ligger i lag. Nogle foretrækker at ligge alene indenfor, men når det er spisetid kommer de alle løbende. De spiser til de ikke vil mere og så kalder vi på Dea, der spiser resten, mens hvalpene får desserten hos hende. Så leges der for fuld udblæsning indtil de en efter en falder om for at sove. De "store" kan godt lide at være til stede, men gerne hævet lidt over hvalpene med deres små spidse tænder. Hvalpene har lige fået en hundekurv fyldt med lette bolde, så nu bliver der "kugle-badet" til den store guldmedalje.  
30.05.
 I dag er der lige et par små videoer fra morgenens leg. Der var ikke spist morgenmad endnu, men der var fuld fart frem, da døren blev åbnet ud til legepladsen. På det tidspunkt var det ikke nødvendigt at finde bolde, piv-dyr m.m. frem, det var spændende at der var fugtigt efter nattens regn og de "redskaber", der var kommet frem i går, stod jo bare og ventede på seks morgenfriske hvalpe klar til at prøve, glade hop, balancegang, rullefald,  hurtigt løb og en rask lille hvalpe-bryde-kamp med lyd på. Så blev der spist morgenmad efterfulgt af desserten hos Dea. Lidt løb rundt omkring for at finde det bedste sted at komme af med noget igen og så smuttede de lige så stille ind og fandt et godt sted at sove formiddagssøvn. Der var gået godt en time.
27.05.
 5 uger gamle og tænderne er godt på vej, så der skal bides i alt.  Legetøj er blevet spændende og ting der bevæger sig, en kost f.eks. skal angribes, for det er da kun til at lege med. Sko med snørrebånd er der også KUN fordi de kan leges med. Ben i bevægelse er til at løbe efter. Det gælder virkelig om at passe på med de små om benene. De nyder at komme udenfor, men når der skal soves efter legen ved de godt hvor døren ind til kassen og de bløde tæpper er. De drikker vand af skålen og spiser i det store og hele fint, men har mor Dea lige være forbi inden jeg kommer med maden er interessen for hvalpepillerne ikke så stor.
25.05
IDer er godt gang i fællesspisningen og en enkel vil gerne prøve på rydde bordet, når de andre ikke vil have mere. Når de alle er gået fra fadet kalder vi på Dea, som så får lov til at spise det sidste , mens hun lader hvalpene die.
Hvalpene er blevet meget mere modige, når de er udenfor, så disse billeder er de sidste af dem på terrassen inden vi satte gitter op. Dea havde meget travlt med at holde mantal på de små hurtige. Hun fik godt brug for sine hyrdeevner, når de suste for langt væk. Nu håber vi på godt vejr, for hvalpene synes virkelig, at det er spændende at komme ud og undersøge tingene, at løbe efter hinanden og gemme sig bag blomsterkrukker.
19.05
I dag var det godt vejr og vi skulle prøve noget nyt. Døren ved siden af vores hvalpekasse blev åbnet og vi kunne komme i noget der hed "udenfor". Det var lidt skræmmende, stort og lyst, men heldigvis var der både mor, mormor og oldemor der, og hende med to ben sad på jorden og kaldte på os. Der var lagt et tæppe ud som vi kendte, så det var alligevel ikke så slemt. Vi gik rundt på noget hårdt, det var ret nemt at stå fast på, tror nok det hedder fliser. Til sidst fandt vi mor, hun lå i skyggen under nogle grønne blade og var klar til at give os mad efter den store oplevelse og oldemor lå der også, hende kan man lege med og bide lidt i ørene, hun bliver slet ikke sur. Så blev vi så dejlig trætte, at vi skulle ind og sove på vore tæpper igen. Vi tror nok, der er rigtig meget der skal opleves derude. 
16.05
17.05
Pinseferien er ovre og vi, altså kuld F, har haft meget travlt. Vi er blevet tre uger, d.v.s. vi bevæger os rundt, måske lidt usikkert, men rundt kan vi komme, vi er begyndt at tisse på aviser, når vi lige har sovet, vi kan høre og genkender stemmen på "hende på to ben", der snakker med os og vores mor. Hun siger, at vi snart har brug for mere plads. Men vi kommer da ud af hvalpekassen og bruger noget af gulvet.
Der har været en masse gæster hver dag og de ville alle gerne se os og de sagde at vi er super dejlige. Vi var ude på et stooort gulv, det var lidt glat, så vi fik et tæppe med til at være på.
Vi havde bl.a. besøg af Alberte, hun var rigtig god til at sidde og nusse og ae os. - Så har vi fået en ny rund hvalpekurv, det er rigtig hyggeligt at ligge der alle sammen. Vores mor mente den var til hende, men når hun lagde sig og vi også ville være der, så var vi rigtig mange. Det billede blev lagt på facebook. 
Og så kom den sidste pinseoverraskelse!! Vi har fået en ny "lejlighed" med god plads. Der er både plads til at lege på, vores hvalpekasse er flyttet med og den nye runde kurv, og så er der vores egen terrasse, men den indvier vi først om et par dage. Heldigvis kommer vores mor også i vores"ny lejlighed, hun går op ad en lille trappe og så hopper hun ned på den anden side af vores hegn, det er nemt. Hun har været rundt og undersøge det hele og sagt god for det , så her bliver vi de næste 4-5 uger, har vi hørt. Det kommer der mere om en anden dag. Godnat fra nogle meget trætte hvalpe.
14.05
Så er der gået tre uger siden de dejlige seks hvalpe blev født - og nu er der kommet liv i hvalpekassen og udenfor! De sover stadig en del, men når de er vågne, er der gang i den. Efter en søvn vælter de ud af kassen og søger hen på aviserne for at tisse og så går de i gang med at lege, gå på opdagelse,  hvalpe-slås eller spise. På nuværende tidspunkt får de al deres mad hos Dea, som er en super mor, der holder øje med dem, lader dem tumle, mens hun sidder eller ligger ved siden af. Efter et lille stykke stid bliver de trætte og så er det igen tid til lidt søvn. Enten i hvalpekassen eller på tæppet ved siden af.
7.05.
Hvalpene er blevet to uger gamle og som man kan se trives de og bliver små tykke "pølser".
På videoen til venstre var de i morges noget utilfredse med at deres mor var lige udenfor kassen og hun ikke kom ind  og gav dem mad.
På videoen til højre ville vi gerne have vist, hvordan de efterhånden kan bevæge sig rundt, lidt ustabilt, men rundt kommer de, men Dea så jo at hvalpene blev flyttet ud af kassen og hen på et tæppe på stuegulvet, og så gjalt det for hende om at være der og styre det hele, så de blev vaskede og fik noget at spise. - Igen, igen.
1.05.
Tiden går så stærkt. Der er allerede gået 9 dage siden "de små" blev født. For et døgn siden nåede de alle op på at have fordoblet deres vægt, så det er intet under at vi næsten kan se de vokser. Deres døgn går stadig med at sove, spise, blive slikket rene af Dea, spise, sove, spise, blive holdt rene.... men ind imellem nusseriet om hvalpene har Dea nydt at være i haven med Janka og Bibi i det gode solskinsvejr i dag og lidt gåtur har vi også fået klemt ind. Dea synes stadig at det er hyggeligst hvis hun ikke er alene ved hvalpekassen, men den står jo heldigvis på kontoret, så det er sjældent hun er alene. på billederne spiser de og bliver vasket.
 
Hvalpene har nu fået små silkebånd på i forskellige farver. Så er det nemmere at kende forskel på dem her i begyndelsen. På det første billede ligger de tre hanner med sort, grønt og lyseblåt bånd på. Næste billede viser de tre tæver med gult, lyserødt og orange bånd. Det blev også lige til et gruppebillede inden de blev forenede med mor i hvalpekassen. Så blev der nusset og slikket og ordnet inden der var en tår at falde til ro på.
24.04
22.04.2016 
Dea med sine hvalpe et par timer efter fødslen. Hun klarede det super fint, fik 6 hvalpe, der alle vejede mellem 300 g og 360 g. Hun ser måske lidt træt ud, men det gik hurtigt over, da hun fik lidt at spise og drikke. På billedet ved siden af vågner de små op til deres første morgen og ligger midt i en solplet mens deres mor er et smut i haven. Hun var ikke væk ret længe, så skulle de små have mad og sove og have mad og sove....
22.02.2016 
22.04.2016 
Mandag d. 22.02 og onsdag d. 24.02 2016 blev Schaploni Dea Dufine parret med Camagis Winston.
22.02.2016 
22.04.2016 
Hej! Dea er allerede ude i min have!!!                            Og så tog det ikke lang tid!
22.02.2016 
bottom of page