top of page
 Kuld I 2023  

11.september

Lidt billeder fra week-enden. Ting bliver undersøgt og hentet ned , gerne fra højder. og det varme vejr giver hvalpene mulighed for et hvil udenfor i skyggen eller inde i lege tunnelen.
a10.jpg
a9.jpg
a3.jpg
A2.jpg
a6.jpg
a1.jpg
a8.jpg
a5.jpg
Der er bliver gynget vildt og klatret på grenene. Hvalpene bliver mere og mere modige for hver dag.

6.september

IMG_5318.jpg
på træ 1.jpg
på træ 2.jpg

4.september

Der er  gået over en uge siden vi sidst har lagt billeder på. Her har været travlt med hvalpegæster og hvalpe. Men billeder har vi taget ind imellem, så nu skal der lige fyldes lidt på. Hvalpene er blevet fem uger, de er modige, vokser meget, er gået over til at spise tørfoder - og får stadig en god tår ved mor. De er blevet trygge med at komme på "legepladsen" og nogle af dem går selv ind igen, når de er blevet trætte. Andre falder om udenfor og bliver så båret ind. Men nogle stopper lige på dørtrinnet og tager en "slåskamp" på vejen.
5 uger på legepladsen.jpg
slåskamp på dørtrinnet_edited.jpg
Nej, det går ikke. Det er for koldt at  sove på fliserne. Du må bæres ind
det er for koldt.jpg
Der er mange andre steder man kan sove lunt og godt. F.eks . i "etageseng" eller i en papkasse, man kunne jo også vælge hvalpekassen.
etageseng 5 uger.jpg
i papkassen_edited.jpg
i hvalpekassen.jpg
Find tre hvalpe

30. august

De leger inde og ude, de opdager nye ting  og finder bl.a.ud af, at vand kan drikkes.
vand kan godt drikkes.jpg
i boldkassen.jpg
Jeg tror jeg har fundet noget godt at  tygge på, for mine tænder vokser frem og det klør meget.
mon jeg kan finde noget godt.jpg

28. august

Det er spændende at komme udenfor, men også lidt overvældende. Så er det godt at mor Gaia er der og står parat med en ordentlig mælketår. Og derefter kan vi godt ligge med hende på tæppet.
hos mor på legepladsen 28.08.jpg
Mors pels er god at lege og rode i
mors pels er god at lege i.jpg
tager en slapper.jpg
Her er en, der tager en "slapper"
 Og her er to, der hygger sig  i hjørnet.
to på lyserødt tæppePXL_20230901_101953416.jpg

25. august

I dag var dagen, hvor hvalpene skulle prøve at spise opblødt hvalpefoder af et fælles fad. Det gik over al forventning. De gik alle til fadet, spiste en del, gik lidt fra og kom tilbage og spiste mere. De var så dygtige, og så var det jo dejligt at mor Gaia var parat til at give en tår mælk til dessert. Dette bygger vi videre på de næste dage.
1. måltid.jpg

24. august

Vejret er dejligt, så hvalpene prøver at komme et smut udenfor mens hvalpegården bliver gjort ren. Det var lidt utrygt, men hjalp lidt når hende den to-benede satte sig og nussede med hvalpene og helt fint blev det, da mor Gaia kom og lagde sig på tæppet.
PXL_20230824_081958205.jpg
udenfor 1.jpg

23. august

Det er midt på ugen. I dag er der ingen gæster, som kommer for at beundre os, så vi tager lige en god lur. 
PXL_20230823_121840952.jpg

19. august

Tre uger gamle. Hvor er de blevet store og dygtige. Det lykkes af og til at komme ud af kassen og få tisset udenfor (hvis ikke lige mor eller mormor når at vaske en ren inden).  De har smagt hvalpemousse af en blød babyske og slikket det af mine fingre. Bagefter var der to voksne hunde, der meget gerne ville slikke hvalpene rene. Og så er der nogle "nærbilleder " af livet i hvalpegården, der nu er rykket ind i stuen. Hvalpene er begyndt et gø og reagere på lyde. Der sker meget i disse dage.
pate af hånd og ske 20.aug.jpg
to på ben -nær.jpg
nær 1 - 20.aug.jpg
nær 4.jpg
nær 2.  20.aug.jpg
nær - gab 20.aug.jpg

17. august

Hvalpene er snart tre uger gamle og det er tid for dem at flytte ud af (fødestuen/vores kontor) og ind i stuen, så de bliver en del af hverdagen, med nye lyde og flere mennesker. Fødekassen bliver flyttet med og mens der flyttes rundt, hygger hvalpene sig på puderne under mit skrivebord sammen med mor Gaia og mormor Dea.
 
under skrivebordet.jpg
underskrivebordet mens der flyttes 17 aug.jpg
Så kom de små ind i stuen, hvor der er en større hvalpegård og en stor lidt blød "kurv" udenfor fødekassen. Så er det nemmere at vove sig ud i den store verden. Og her hjælper mormor Dea med vaskeriet, for det skal der til.
 
det nye sted i stuen.jpg

13. august

To uger siden Gaia blev mor til disse skønne hvalpe, som trives og udvikler sig godt. De har alle taget 700-800 g på. de stavrer rundt i fødekassen, de spiser og sover, bliver gjort rene af mor og mormor Dea, som nu får lov at hjælpe lidt til med at holde de små rene. Det har hun ventet meget på. Hun har  ligget og kigget ind til hvalpene, uden hun måtte deltage.
 
nu med øjne 13. aug.jpg
 Så kom der øjne på.
 
bunkesøvn 2 uger.jpg
 Bunkesøvn - så kan de mærke hinanden.
 
med hovedpude 2 uger.jpg
Det er godt med en hovedpude - og denne bamse er Gaias bedste bamse, så den dufter godt af mor Gaia
 

11. august

Hvalpene er næsten to uger, de vejer ca 1 kg hver og indenfor de næste dage vil vi kunne se små øjensprækker.  De har mavet sig rundt længe ved hjælp af enten for - eller bagben, men nu er de ved at komme op på alle fire ben. Der skal ikke mange skridt til før de vælter, men det forstyrrer ikke træningen.       -   Det er svært at ramme sekundet, hvor øvelsen lykkes, men her var vi heldige.
 
på egne ben 11 aug.jpg
Og så er det godt når mor hopper op i kassen til lidt hygge.
Hygge med mor 10 aug.jpg

8. august

Man kan tydelig se på hvalpene, der nu er 9 dage gamle, at de er blevet større. De har alle fordoblet deres vægt og tager godt fra når de spiser. De kan stadig hverken se eller høre, men de "møvrer rundt" og kan tydeligt mærke, hvor mor er eller hvor der ligger en søster eller bror.
mælkebaren er åben  8_edited.jpg
Efter et godt måltid, så skal der soves. Man kan sagtens bruge mors ben til hovedpude. Den femte af hvalpene sover bag Gaias ryg.
efter spisning 8. aug.jpg

7. august

Hvalpene sover og spiser og sover og...
De vokser godt og sover godt .......og mor Gaia passer dem godt.
vi sover a 7.aug..jpg
vi sover b  7.aug.jpg

6. august

Her er hvalpene 1 uge gamle. På rad og række, både når de spiser og sover.
en uge gamle, på rad og række_edited_edi
spisende hvalpe på rødt tæppe.jpg

1.august 2023

Søndag d.30. juli fik vores dejlige Gaia fem skønne søndagsbørn. To hanner og tre tæver. Store, stærke hvalpe. De første to fødte hun naturligt, de sidste tre blev født ved kejsersnit på AniCura Århus Dyrehospital.
En vild nat for os tobenede, men med et dejligt udfald.
Hvalpene var store ved fødslen og tager også godt på, Det må være piskefløde Gaia serverer i mælkebaren. 
Gaia og børn 01.08.23.jpg
Alle hvalpe 01.08.23.jpg
Søndag d.30. juli kl 7.00. De to første ligger i "tasken" mens mor Gaia ligger på operationsbordet til kejsersnit og vi venter spændt på resultatet.
de to første i kurven.jpg

Juli 2023

Vi har ventet længe. Troede at Gaia ville komme i løb i marts eller april, men nej!!! Naturen indordner sig ikke. Der gik et par måneder mere.
I uge 22 var tiden kommet og Gaia og Hippie (Carlo) parrede. Nu glæder vi os til der forhåbentlig kommer et dejligt kuld til verden omkring 1. august 2023.
Gaia Gry til hjemmeside.jpg
Schaploni Gaia Gry
Hippie Carlo til hjemmeside.jpg
Fanica Hippie Willevan Hendrix
Leg i haven
Gaia og Hippie Carlo 3.jpg
Gaia og Hippie Carlo.jpg
De kommende forældre
Gaia 2 hjemmeside.jpg
PXL_20230517_133207167.jpg
bottom of page